Skip to content Skip to footer

Racketsporten

Overbreng het concept van het spel tussen Paeyball en racketsporten, die vergelijkbare richtlijnen en technische elementen hebben.

Het leren van de techniek

Het leren van de techniek van het slaan met de handen helpt bij het beter aanvoelen en verbeteren van de nauwkeurigheid van slagen in de oorspronkelijke sport. Het gevoel voor de bal wordt overgebracht naar het racket.

Spelen met beide handen

In Paeyball kan de bal met de linker- of rechterhand worden geslagen, en alle soorten slagen uit de oorspronkelijke sport kunnen worden gebruikt (inclusief forehand, backhand, volley, smash en slice). Spelen met zowel de linker- als de rechterhand beïnvloedt het deel van de hersenen dat informatie uit de omgeving ontvangt en verantwoordelijk is voor het leveren van voldoende actiepotentieel, aandacht en besluitvorming.

Verschillende soorten training

Parallelle training | De essentie van parallelle training is de uitvoering van sportactiviteiten die vergelijkbare bewegingen en paraatheid vereisen als doelsporten.
Ontspanningstraining | Ontspanning en plezier in vrije tijd met behoud van contact met de bal.

Snel spel

De hoge dynamiek van het spel verhoogt de snelheid van reacties, wat een zeer belangrijk element is in sport en een uitstekende overdraagbare vaardigheid is.

Zelfstudievideo: Hoe Paeyball te gebruiken in het trainingsproces voor sporten
This website uses cookies to provide a nice experience. Accept our conditions to keep browsing.